På baggrunde af Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til at håndtere COVID-19, kan HjemmeTandplejen i denne tid – lige som alle andre tandplejevirksomheder – kun besøge og behandle patienter, der har et kritisk og akut behandlingsbehov.

Jeres borgere (som er vores patienter) er typisk ældre og/eller svækkede, og de er derfor ekstra sårbare. Ikke mindst i denne situation er de derfor meget afhængige af, at de fortsat kan opretholde en rigtig god og sund mundhygiejne, så de undgår risiko for almensygdomme og i øvrigt bevarer munden funktionsdygtig. Dette kræver daglig, omhyggelig tandbørstning og sunde forhold i munden.

Selv om vi i øjeblikket ikke kommer regelmæssigt på jeres plejecenter, kan I hele tiden kontakte os og få hjælp, information og vejledning i forhold til mundhygiejne. Ring til os på vores telefon 70 275 285, der er åben mandag til fredag (også på helligdage). I denne tid er telefonen åben dagligt fra kl. 8 – 15.

Vi har udformet fire rigtig gode kort i A4-størrelse med vejledninger, som meget nemt kan printes ud til hver enkelt af jeres borger.

De fire emner er ’Daglige mundplejerutiner’ for borger med:

Egne tænder        

Vi har brug for jeres hjælp
Da vi i denne tid ikke har mulighed for at holde et vågent øje (almindelige undersøgelser) med vores patienter (jeres borgere), har vi et stort ønske om, at I vil være vores øjne for os. Vi har brug for, at I i forbindelse med borgerens daglige mundhygiejne observerer deres tilstand i mundhulen og kontakter os så hurtigt som muligt, hvis I observerer en af følgende forhold:

Vær opmærksom på:

  • Rødt og blødende tandkød.
  • Har borgeren smerter fra mundhulen?
  • Hævelse i ansigt eller mundhule.
  • Forandringer: Farveforskel, sår, blister, belægninger på slimhinder, kind, tunge, mundbund og gane.

Vær opmærksom på, at hos borgere med demens diagnose kan en ændret adfærd skyldes mundproblemer, som den pågældende ikke kan udtrykke. Og hos den samme gruppe af borgere kan udtryk for at smerte i fx en tå reelt vise sig at skyldes forhold/smerter i mundhulen. Ligeledes kan en utilpasset protese være årsag til vægttab. Ring og tal med os.

Som nævnt er I meget velkomne til at kontakte os på telefon 70 275 285 i vores udvidede telefonåbningstid, mandag til fredag 8.00 til 15.00.

Med venlig hilsen
HjemmeTandplejen

Denne tekst i en printvenlig version og inkl. mundplejerutinekortene.